Monday 2 February 2015

Maggie: a personal note



 
35 years of marriage with a Frenchman, ça se fête.  A couple of friends who also just celebrated their 35th anniversary joined us for an evening at Jardin des Sens.  The meal was delicious, and the wines were excellent.  (One of them was our own 2012.)  We also started with four different Scotch whiskies, none of which we had tasted before.  Serge and I chose different starters and main courses so we could share, and three of them had truffles.  Serge did not order dessert, but he was served a small portion so he could also have a decorated plate.  I forgot to take a photo of the starters.  The duo was magnificent.  The meal was definitely a change from all the haggis and neeps we consumed during the previous week, when we were toasting Robert Burns.
 
Le duo de noix de Saint Jacques : en feuille d’épinards rafraichie à la truffe,
rôtie minute, crème de topinambour, émincé de truffe et sa vinaigrette.
 
La fine tarte chaude de noix de Saint-Jacques à la crème de cèpes,
émincé de truffes de l’Alba minute, espuma de pomme de terre, jus de rôti.
 
La pièce de veau rôtie (origine France), émincée minute de truffe noire (Tuber Melanosporum),
son tartare poêlé façon « burger » au comté, croquette coulante de pomme de terre, jus de veau truffé.
 
Les escalopes de ris de veau (origine Hollande) poêlées minute,
beurre mousseux à la menthe et citron doux, jeunes poireaux, grosses gambas rôties.
 
« Le Pavillon Français »,
dessert créé par Jacques et Laurent Pourcel à l’occasion de l’exposition Universelle 2010 à Shanghai :
Crème de chocolat lacté « Jivara » enrobée d’un craquant chocolat noir,
mousse de thé vert Matcha et biscuit à la noisette du Piémont, sauce et glace caramel au beurre demi-sel.

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